Pieczyste
- wawaldek11
- Posty: 571
- Rejestracja: 09 mar 2018, 22:28
- Lokalizacja: Puszcza Goleniowska
Pieczyste
Żeby trochę urozmaicić monotonne menu popełniłem roladę z boczko-żeberek(bez kości) z dzika. Farsz: karkówka 800g i kurzęcina 300g. Połeć zamarynowałem w warzywach pokrojonych - lepsze byłyby potarkowane, czosnek, sól, pieprz, zioła ulubione. Po związaniu piekłem ponad trzy godziny w temp. 130*C. Trochę za długo, bo dziczek był młody. Następnym razem roladę ułożę szwem do dołu, bo mi się trochę rozszedł. Mimo, że dziczyzna powinna być chuda, wytopiło się sporo smalcu. Przy pieczeniu mięsiw w rękawie uzyskujemy trochę bulionu, wywaru, który używamy do sporządzania ciemnych sosów.
Re: Pieczyste
Jakiś czas temu zrobiłem coś podobnego tylko że z świniaka a farszem były podroby drobiowe, niestety u mnie w domu tylko ja takie rarytaski jadam.
Po drogach jeździ masa świrów i psychopatów. Pędzą na złamanie karku, nie zważając na nic... Aż czasami trudno mi ich wyprzedzić.
https://www.alkoholeforum.pl
https://www.alkoholeforum.pl
- wawaldek11
- Posty: 571
- Rejestracja: 09 mar 2018, 22:28
- Lokalizacja: Puszcza Goleniowska
Re: Pieczyste
Ja też na ogól sam takie spożywam - Żonka na początku popróbuje ze smakiem, ale na drugi dzień już nie. Bo chyba danie mało wykwintne jest Fakt - wygląda sięrmieżnie. Dzieci też nie próbują nawet - chyba, że nakłamię
Re: Pieczyste
Nie wiedzą co dobre , i pewnie za tłuste, dla większości
Po drogach jeździ masa świrów i psychopatów. Pędzą na złamanie karku, nie zważając na nic... Aż czasami trudno mi ich wyprzedzić.
https://www.alkoholeforum.pl
https://www.alkoholeforum.pl
Re: Pieczyste
Jakie tłuste, to prawie samo chude ja swojego czasu ładowałem boczkowa Rolade z karkówka w środku, ale po kilku razach stracilem na to apetyt, musiałbym z innej reki niz moja spróbować
kuchnie warszawa opinie