Witam koledzy
Dziś wszedłem w posiadanie około 50 słoików z dżemem i kompotami o różnych smakach . Teraz pytanie. Co z tego robić? Bimber czy spiryt? Jak przygotować nastaw?? Podzielcie się doświadczeniami z takim surowcem
Kompoty- podzielcie się doświadczeniem
Re: Kompoty- podzielcie się doświadczeniem
Ja bym zrobił winko. Zawsze takich przetworów wychodziło mi bardzo dobre. Jak wyjdzie kiepskie to przerobisz na smakówkę wieloowocową.
Re: Kompoty- podzielcie się doświadczeniem
Kompoty to bardzo fajny materiał. 50l to dużo przesortuj bo warto zrobic 2 nastawy. Sadze ze bedziesz musiał zbić blg . Jak bimber smakowy to g995 . Po destylacji fajnie mozna pokombinowac z różnymi owocami i platkami dębowymi. Tak wyszedł jeden z moich ulubionych trunków.
https://alkoholeforum.pl/viewtopic.php?f=12&t=79
https://alkoholeforum.pl/viewtopic.php?f=12&t=79
Re: Kompoty- podzielcie się doświadczeniem
Cośik link nie działaSpawacz pisze: ↑05 lut 2020, 18:33Tak wyszedł jeden z moich ulubionych trunków. http://www.domowe-alkohole-forum.pl/vie ... ?f=12&t=79
Ostatnio zmieniony 23 lut 2020, 15:28 przez Spawacz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zmienione psze pana .... k
Powód: Zmienione psze pana .... k
Po drogach jeździ masa świrów i psychopatów. Pędzą na złamanie karku, nie zważając na nic... Aż czasami trudno mi ich wyprzedzić.
https://www.alkoholeforum.pl
https://www.alkoholeforum.pl
kuchnie warszawa opinie