Zacieranie zbóż i mąki na zimno drożdżami KOJI
Re: Zacieranie zbóż i mąki na zimno drożdżami KOJI
Zachęcony nie wiedzą innych postanawian zdobyć koji i obrobić pszenicę żółtymi grzybami. Tak przyrzadzony nastawo/zacier puszcze na PSie. Ktos ma na opchnięcie koji na 60kg pszenicy?
Re: Zacieranie zbóż i mąki na zimno drożdżami KOJI
Kup TU. Zamówiłem 24 sierpnia, a dziś już mam śledzenie w kraju.
Mnie z 2 kg zostało 30 dkg, a jeszcze 12,5 kg słodu czeka. Na te 20 dkg co zostanie też już mam plan.
Ale zamówiłem w 5 miejscach po 1 kg, zawsze coś dojdzie i będzie
Na razie 3 przesyłki zapowiadają się dobrze, dwie jakoś byle jak. Ale ten link powyżej jest OK.
Mnie z 2 kg zostało 30 dkg, a jeszcze 12,5 kg słodu czeka. Na te 20 dkg co zostanie też już mam plan.
Ale zamówiłem w 5 miejscach po 1 kg, zawsze coś dojdzie i będzie

Re: Zacieranie zbóż i mąki na zimno drożdżami KOJI
No Panowie ja postawiłem 5kg kuku, 8 kg żyta, 4 kg jęczmienia w 55 l wody 12 lipca, pracowało prawie miesiąc, myślę że przez to że.było dość grubo zmielone, i teraz zacier jest gotowy do gotowania, tzn klarowny tak ze nigdy bym nie przypuszczał że ziarno samo tak sie sklaruje. Oddzielałem trochę przez worek filtracyjny, trochę przez sitko gęste, a to co zostało to odcisnąłem prasą. Z samego odciskania wyszło ok 10 litrów płynu!!
także warto!! Z braku czasu jeszcze nie gotowane, ale przez to sie sklarowało ładnie. Gotowanie wkrótce w kegu z grzałkami 


kuchnie warszawa opinie