Kania z octu

Awatar użytkownika
ziutek128
Klub Chlora
Posty: 87
Rejestracja: 15 mar 2018, 20:16

Kania z octu

Post autor: ziutek128 » 21 wrz 2022, 20:07

Kanie kontrolujemy pod kątem robactwa wszelakiego, czyścimy, ja osobiście na koniec spłukuję je gorąca woda z kranu(taka na maxa gorącą), osuszam i dzielę na 6 trójkątów.
Obtaczam w mące , jajku i bułce tartej i jeb na patelnie.
Zalewa octowa mej mamy Halinki:
3,5 szklanki wody
1szklanka octu
Łyżeczka gorczycy
2-3 liście laurowe
6-8 ziarenek ziela ang
1 Łyżka cukru
1,5 łyżki soli
1 cebula
Sól i cukier najlepiej później jeszcze posmakować po zagotowaniu i ewentualnie dodać

Kanie wkładać 3/4 słoika i zalewać prawie na full słoiki. Pasteryzować w piekarniku
Na drugi dzień cieszyć się pysznym smakiem.
Uwaga jeżeli kanie wpija dużo zalewy i będą wystawać nad zalewę, warto umieszać nowej i dolać i następnie powtórzyć akcja piekarnik. Coby nam się nie zjebaly zimą 😉
Smacznego chujki 🍄🍄🍄

Awatar użytkownika
ziutek128
Klub Chlora
Posty: 87
Rejestracja: 15 mar 2018, 20:16

Re: Kania z octu

Post autor: ziutek128 » 28 wrz 2022, 12:52

Drugi przepis na zalewę, bardzo smaczna i mniej octowa od mojego serdecznego przyjaciela „Łysego Chujca”
1,25 szklanki octu
5 szklanek wody
8 ziaren ziela angielskiego
5 czubatych łyżek cukru
1,5 łyżki soli
1 łyżeczka gorczycy
1 łyżeczka pieprzu w ziarnkach
5 liści laurowych
cebula

ODPOWIEDZ
kuchnie warszawa opinie