Zasilacze 12V,
- wawaldek11
Zasilacze 12V,
Mam trochę zasilaczy 230/12V 2A 3A, 4,16A z typowymi końcówkami.
Mogę niedrogo odstąpić.
Mogę niedrogo odstąpić.
Re: Zasilacze 12V,
Czy 4,16A to może błąd i to 4A i 16A. Jeżeli tak to jestem bardzo zainteresowany 16A. Kończę mieszadło z napędem od wycieraczek w kotle do gęstego i właśnie spalił mi się po pierwszym podaniu 230V nabyty 3 dni temu na allegro taki 15A. Pierwszy kontakt ze sprzedawcą w tej sprawie nie rokuje szybkiego rozwiązania a chciałbym w końcu skończyć ten projekt bo 2 beczki brzoskwiń czekają od paru miesięcy.
- wawaldek11
Niestety, to nie błąd - 4,16 A - takie dziwne prądy np. też 3,33A. To są zasilacze do różnych dekoderów, najmocniejszy był 5A, ale już ni ma
Pomyślałem, że do różnych eksperymentów się przydać mogą. Część jest wtyczkowych, inne z kablem sieciowym - kabelek dołożę gratis
Ile dałeś za ten zasilacz? Chyba pewniejszy byłby transformatorowy. Można zrobić np. z trafa od mikrofali - usuwasz wtórne uzwojenie i nawijasz dość grubym drutem na 12V, do tego mostek 50A na radiatorze i powinien wytrzymać. Mam takie trafa, ale ciężkie są.
Pomyślałem, że do różnych eksperymentów się przydać mogą. Część jest wtyczkowych, inne z kablem sieciowym - kabelek dołożę gratis
Ile dałeś za ten zasilacz? Chyba pewniejszy byłby transformatorowy. Można zrobić np. z trafa od mikrofali - usuwasz wtórne uzwojenie i nawijasz dość grubym drutem na 12V, do tego mostek 50A na radiatorze i powinien wytrzymać. Mam takie trafa, ale ciężkie są.
Dałem 61zł a zasilacz jak się okazało 25A a nie 15A. Jakieś trafo w nim jest.
Na dolnym zdjęciu widać co się spaliło.- wawaldek11
To jest trafko przetwornicy. zasilacze impulsowe mają większą sprawność niż transformatorowe, ale jak doraźnie włączamy, to nie ma znaczenia.
Najtańsze o ile nie darmowe trafo z mikrofali: https://www.google.com/search?q=trafo+m ... e&ie=UTF-8
Masz zamiłowanie do majsterkowania, to zrobisz z takiego zasilacz. Mogę wysłać, jak nie znajdziesz u siebie np, na elektrośmieciach.
Zasilacze transformatorowe dzielnie znoszą chwilowe przeciążenia - zabuczy, słabiej pokręci, ale do przodu. A impulsowy może strzelić, szczególnie jak jest wersja ekonomiczna bez rozbudowanych zabezpieczeń.
Najtańsze o ile nie darmowe trafo z mikrofali: https://www.google.com/search?q=trafo+m ... e&ie=UTF-8
Masz zamiłowanie do majsterkowania, to zrobisz z takiego zasilacz. Mogę wysłać, jak nie znajdziesz u siebie np, na elektrośmieciach.
Zasilacze transformatorowe dzielnie znoszą chwilowe przeciążenia - zabuczy, słabiej pokręci, ale do przodu. A impulsowy może strzelić, szczególnie jak jest wersja ekonomiczna bez rozbudowanych zabezpieczeń.
Dzięki za poradę. Będę szukać transformatorowego. Sam nie zrobię bo choć lubię majsterkować to elektronika jest dla mnie czarną magią. Ponadto luty mi nie wychodzą. Łapy mi się trzęsą a złośliwe druciki nie chcą sie nawet pobielić .
- wawaldek11
Szkoda kasy na zakup. Dobry musi swoje ważyć.
Nie poddawaj się - pomożemy
Szybki kurs lutowania: lutowane elementy muszą być podgrzane do temperatury topnienia lutu. Musi być topnik - kalafonia, pasta, lub do trudnolutowalnych pasta do lutowania rur Cu. Kalafonii nie żałować - oprócz redukcji tlenków ułatwia nagrzewanie łączonych elementów. Miejsca lutowane powinny być oczyszczone mechanicznie, np. nożykiem. Dasz radę, bo to nie elektronika, a elektrotechnika - trafo i mostek prostowniczy: https://allegro.pl/oferta/kbpc5010-most ... 8928789711
Koszt niewielki, a satysfakcja murowana
Po stronie pierwotnej zapinasz regulator mocy i masz regulację obrotów.
Nie poddawaj się - pomożemy
Szybki kurs lutowania: lutowane elementy muszą być podgrzane do temperatury topnienia lutu. Musi być topnik - kalafonia, pasta, lub do trudnolutowalnych pasta do lutowania rur Cu. Kalafonii nie żałować - oprócz redukcji tlenków ułatwia nagrzewanie łączonych elementów. Miejsca lutowane powinny być oczyszczone mechanicznie, np. nożykiem. Dasz radę, bo to nie elektronika, a elektrotechnika - trafo i mostek prostowniczy: https://allegro.pl/oferta/kbpc5010-most ... 8928789711
Koszt niewielki, a satysfakcja murowana
Po stronie pierwotnej zapinasz regulator mocy i masz regulację obrotów.
- wawaldek11
Obniżam cenę za zasilacze:2smiech
- wawaldek11
Kończę akcję zasilacze tylko ze względu na brak czasu na pakowanie i wysyłkę.
Numer konta podaję po potwierdzeniu otrzymania paczki.
Kolegom, którzy przelali więcej niż się należało zapewniam, że część tej kwoty przeznaczę na dobroczynny cel - myślę o WOŚP.
Numer konta podaję po potwierdzeniu otrzymania paczki.
Kolegom, którzy przelali więcej niż się należało zapewniam, że część tej kwoty przeznaczę na dobroczynny cel - myślę o WOŚP.
- wawaldek11
Podejrzewam, że nie wywiązałem się ze wszystkich obietnic. Proszę o PW, bo zasilacze są tylko czasu brak. Oczywiście nowi chętni też dostaną A może ktoś, kto ma więcej czasu podjąłby się detalicznej dystrybucji - wysyłałbym jedną paką. Zasilacze impulsowe 12V, 1,5; 2; 3; 4,16A.
- wawaldek11
Odświeżam temat, bo znowu uzbierało się trochę zasilaczy 12V, prądy 2; 3,0; 3,33 i może coś z 4,16A się znajdzie.
Gratis, tylko przesyłka.
Gratis, tylko przesyłka.
kuchnie warszawa opinie