Patataj

Patataj

Patataj

Post autor: Patataj » 10 mar 2018, 18:21

Patataj, witam wszystkich, pędzę i wędzę. Pędził mój dziadek, ojciec i pradziadek, nie uznaje nowych wynalazków jak długie rury i turbo drożdże.

defacto

Re: Patataj

Post autor: defacto » 10 mar 2018, 18:40

https://www.youtube.com/watch?v=8BCWrot7IX4
Ciekawy odcinek- ciekawy sposób.
Witamy

Awatar użytkownika
kamilpl82
Kontakt:

Post autor: kamilpl82 » 10 mar 2018, 18:41

Witaj, ale mnie raczej śmierdzącym bimbrem nie częstuj,no chyba że zacierasz. :daumenhoh
Po drogach jeździ masa świrów i psychopatów. Pędzą na złamanie karku, nie zważając na nic... Aż czasami trudno mi ich wyprzedzić.

https://www.alkoholeforum.pl

Patataj

Post autor: Patataj » 10 mar 2018, 19:11

Czasem zacieram, czasem nie zacieram, niektóre produkty trzeba zacierać, ale trudno zacierać sok gronowy, czy węgierkę, Częstować nie mam zamiaru, ja robię śmierdzący bimber w małych ilościach i szkoda mi rozdawać nieznajomym, muszę czekać długo, by smakowało jak u dziadka. Nie smakują mi te z długich rur, to muszę robić jak dziadzia uczył.

Awatar użytkownika
kamilpl82
Kontakt:

Post autor: kamilpl82 » 10 mar 2018, 19:35

A ja już myślałem że ty bimber z cukru tylko robisz. :daumenhoh
Po drogach jeździ masa świrów i psychopatów. Pędzą na złamanie karku, nie zważając na nic... Aż czasami trudno mi ich wyprzedzić.

https://www.alkoholeforum.pl

Patataj

Post autor: Patataj » 10 mar 2018, 21:20

Nie słodzę cukrem niczego, nawet jak kiepski rok. Kiedyś dosładzałem miodem, dziś jak słabe parametry regenta, to nie trzymam w miazdze na czerwone, tylko wyciskam sok ja na białe,fermentuje i palę na winiak. Winiaki z soku o niskim blg maja najlepszy smak. Chciałem dowiedzieć się coś czego nie wiem, ale tu nie ma nic. Syn od roku mi truje (ma destylator z długą rurą), wejdź tato na forum alkoholowe, tam jest czytania na rok, widać mój syn wolno czyta.

Awatar użytkownika
radius

Post autor: radius » 11 mar 2018, 7:38

Patataj pisze: Chciałem dowiedzieć się coś czego nie wiem, ale tu nie ma nic.
Żeby dowiedzieć się czegoś nowego, trzeba być bardziej otwartym na "świat" :icon_whistle
Mając takie podejście;
Patataj pisze:nie uznaje nowych wynalazków jak długie rury i turbo drożdże.
pozostaniesz na etapie bimbru i palonych winiaków :papa2

Patataj

Post autor: Patataj » 11 mar 2018, 23:44

Nic mi więcej nie potrzeba, lubię koniak to palę młode wino z białych gron, lubię szkocką, to wędzę , zacieram i palę słód, wszystko to trzymam w beczkach od jednego wariata, co jeszcze mogę się dowiedzieć, że z długiej rury na turbo drożdżach mogę palić wódkę czystą ? Lubię pić, lubię stan upojenia alkoholowego, ale wypalankami, które mi smakują, a nie takimi co muszę zapijać, by zmienić smak. Mam pytanie, a co to jest bimber?

Awatar użytkownika
radius

Post autor: radius » 12 mar 2018, 6:56

Zamieszczę tutaj pewien cytat, który powie ci dużo więcej;
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"

P.S.
Możesz napisać na jakim słodzie robisz swoje łyskacze?

Awatar użytkownika
marian

Post autor: marian » 18 mar 2018, 10:30

Oj, Kolego radius, nie czujesz, jak nas Kolega Patataj wkręca? Widzę, że wie co robi a na forum szuka informacji, które właśnie jego interesują. Z tego co pisze, to ja już go lubię.
A słód sam robi taki jaki chce, choćby wędzony - tak zrozumiałem.

Awatar użytkownika
Taj_pan
Moderator

Post autor: Taj_pan » 19 mar 2018, 1:06

Witaj wśród nas. :witaj: Nie ważne jak robisz najważniejsze jest, żeby Tobie smakowało. Jest ot najważniejsze kryterium. Reszta jest milczeniem. Zaglądaj do nas częściej i pisz posty o swoich dokonaniach, chętnie dowiem się od Ciebie nowych rzeczy. Sam też wolę tradycyjną technologię. :41witos:

ODPOWIEDZ
kuchnie warszawa opinie