Karp pieczony

Awatar użytkownika
doctore
Posty: 517
Rejestracja: 05 mar 2018, 12:20
Lokalizacja: 3 city

Karp pieczony

Post autor: doctore » 29 gru 2019, 14:09

Składniki:
- 1,5 kg karpia w całości lub płaty
- 20 dkg pieczarek
- 2 cebule
- olej, pieprz i sól

Sprawionego i oczyszczonego karpia lub płaty na godzinę przed pieczeniem osolić, oprószyć pieprzem i ułożyć na posmarowanym olejem ogniotrwałym półmisku . Umyte pieczarki i cebulę pokroić w plastry, obsypać rybę, pokropić olejem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 ºC na 30-40 min.
W trakcie pieczenia rybę kilkukrotnie polewać powstałym sosem.
Podawać na ciepło.
IMG_20191223_151047.jpg
Przed pieczeniem
IMG_20191224_112154.jpg
Po upieczeniu

Awatar użytkownika
daro462
Posty: 49
Rejestracja: 24 lis 2018, 15:12
Lokalizacja: Wegas

Re: Karp pieczony

Post autor: daro462 » 06 sty 2020, 21:19

bez ości?

Awatar użytkownika
doctore
Posty: 517
Rejestracja: 05 mar 2018, 12:20
Lokalizacja: 3 city

Re: Karp pieczony

Post autor: doctore » 06 sty 2020, 21:22

Niestety ma ości :bezradny: jak to karp ale do przeżycia :okok:

Awatar użytkownika
ziutek128
Klub Chlora
Posty: 87
Rejestracja: 15 mar 2018, 20:16

Re: Karp pieczony

Post autor: ziutek128 » 06 sty 2020, 21:24

W tym roku robiłem tego karpia, albo przynajmniej bardzo podobnego i potwierdzam jest Zajebisty!

Awatar użytkownika
kamilpl82
Posty: 653
Rejestracja: 01 mar 2018, 15:22
Lokalizacja: Wielkopolska
Kontakt:

Re: Karp pieczony

Post autor: kamilpl82 » 09 sty 2020, 8:23

Tylko te ości :zły:
Po drogach jeździ masa świrów i psychopatów. Pędzą na złamanie karku, nie zważając na nic... Aż czasami trudno mi ich wyprzedzić.

https://www.alkoholeforum.pl

Awatar użytkownika
ziutek128
Klub Chlora
Posty: 87
Rejestracja: 15 mar 2018, 20:16

Re: Karp pieczony

Post autor: ziutek128 » 09 sty 2020, 8:30

kamilpl82 pisze:
09 sty 2020, 8:23
Tylko te ości :zły:
Wiesz, nikt nie lubi ości, ale trzeba zmienić podejście, ja teraz najpierw podjem, potem drink/ewentualnie piwko i sobie tam dłubie, ale tego karpia gorąco polecam i nie tylko na Wigilię

Awatar użytkownika
kamilpl82
Posty: 653
Rejestracja: 01 mar 2018, 15:22
Lokalizacja: Wielkopolska
Kontakt:

Re: Karp pieczony

Post autor: kamilpl82 » 09 sty 2020, 8:39

Też dobre podejście, i im większa ryba tym większe ości, łatwiej wybrać i łatwiej zauwarzyć.
Po drogach jeździ masa świrów i psychopatów. Pędzą na złamanie karku, nie zważając na nic... Aż czasami trudno mi ich wyprzedzić.

https://www.alkoholeforum.pl

Szlumf
Posty: 47
Rejestracja: 09 mar 2018, 23:17

Re: Karp pieczony

Post autor: Szlumf » 09 sty 2020, 8:57

Wystarczy surowy filet ponacinać ostrym nożem co 3-4mm od strony wewnętrznej i ości się roztopią w trakcie smażenia. Sprawdzone wielokrotnie. https://www.youtube.com/watch?v=OJAqmqINhXc

Awatar użytkownika
kamilpl82
Posty: 653
Rejestracja: 01 mar 2018, 15:22
Lokalizacja: Wielkopolska
Kontakt:

Re: Karp pieczony

Post autor: kamilpl82 » 09 sty 2020, 9:36

:zdziwko cenna uwaga :38ukłon na pewno wypróbuję.
Po drogach jeździ masa świrów i psychopatów. Pędzą na złamanie karku, nie zważając na nic... Aż czasami trudno mi ich wyprzedzić.

https://www.alkoholeforum.pl

ODPOWIEDZ
kuchnie warszawa opinie