Udka z kurczaka inaczej
Udka z kurczaka inaczej
Udka myjemy, ściągamy z nich skórę i bardzo ostrym nożem wycinamy kości. Tak powstałe filety przyprawiamy solą, pieprzem, szczyptą chili i odrobiną Vegety. Przyprawione filety wstawiamy do lodówki na kilka godzin, następnie postępujemy jak przy schabowych, czyli mąka jajko bułka tarta i smażymy na rumiany kolor. Smacznego.
Człowiek, który nie robi błędów, zwykle nie robi niczego.
Re: Udka z kurczaka inaczej
Czy jak przy schabowych rozbijamy tłuczkiem te kawałki mięsa, czy smażymy bez rozbijania?
Re: Udka z kurczaka inaczej
Bez rozbijania tłuczkiem, ponieważ mięso by się rozpadło. Takie filety usmażone w całości są grubiutkie i soczyste.
Człowiek, który nie robi błędów, zwykle nie robi niczego.
Re: Udka z kurczaka inaczej
Pytałem, bo ja osobiście piersi z kurczaka rozbijam trochę tłuczkiem, a mięso z udek jest twardsze niż z piersi. Ale dzięki wypróbuję przy najbliższej okazji.
Re: Udka z kurczaka inaczej
Spróbujcie sobie zamiast bułki tartej wypanierować w zmielonych płatkach kukurydzianych, polecam.
Po drogach jeździ masa świrów i psychopatów. Pędzą na złamanie karku, nie zważając na nic... Aż czasami trudno mi ich wyprzedzić.
https://www.alkoholeforum.pl
https://www.alkoholeforum.pl
Re: Udka z kurczaka inaczej
Ja kupuję też panierkę w sklepach wietnamskich, https://www.google.pl/search?q=panierka ... GwRQyu0brM:
kuchnie warszawa opinie