wysokie temp w buforze
wysokie temp w buforze
Niekiedy dzieje mi się coś takiego, że na początku procesu temp w buforze ustabilizuje się w granicach 82-83 st i nie można tej temp zbić w dół. Nie pomaga spuszczanie zawartości bufora do kotła i ponowne jego napełnienie. Problem głównie występuje przy surówce ktoś ma jakieś sugestie dlaczego się tak niekiedy dzieje. Prędkość odbioru może tutaj mieć znaczenie?
Re: wysokie temp w buforze
Jak proces stabilny to co za różnica?
Re: wysokie temp w buforze
A no taka że dużo szybciej się kolumna dastabilizuje i pod końcem musze stabilizować żeby odebrać cały alkohol z kega , albo bardzo z prędkością odbioru zejść a mam kolumnę fi 76 i zejście do 30 ml przy 98 w kegu jest denerwujące jak zawsze jadę ponad 50 ml/min
Re: wysokie temp w buforze
Ło panie to ja się przy 98 nie bawię tylko spuszczam z bufora a reszta pogon
Re: wysokie temp w buforze
To jest rektyfikacja surówki. Ale widzę że w tym problemie chodzi o prędkość dziś też zacząłem ponad 70 ml i to samo zmniejszyłem do 60 i bufor zaczął się wzmacniać tylko czemu ? Przecież na początku alkoholu nie brakuje
Re: wysokie temp w buforze
Bo za szybko z małej objętości odparowuje?!
Re: wysokie temp w buforze
Problem rozwiązany , okazało się że za krótko stabilizowałem kolumnę i bufor nie zdążył się na tyle wzmocnić.
kuchnie warszawa opinie